創造と環境

コピーライター西尾忠久による1960年〜70年代アメリカ広告のアーカイブ

(444)[ニューヨーカー・アーカイブ]によるシーヴァス・リーガルのシリーズ(10)


掲載号が4月25日だから、ことしのクリスマスまで「あと250日」なのです。
そう告げられ、「とても待てない」という心理的ゆさぶりをかけたわけ。


蛇足:栓なのですね、まだ。コルクつきの。
これが、何時、ねじりみぞ式キャップに変わるか---も、目のつけどころ。



クリスマスにしか、シーヴァス・リーガルを
呑(や)らないお気の毒な人に。


ほとんどの家では、シーヴァスは年に一度しか登場しません。悲しいかな!
これには値段が大きく関係しているために違いありません。
シーヴァス・リーガルは普通のスコッチより2ドル高くなっています。
安い4、6、あるいは8年ものを作れば、もっと多く売れるかもしれません。
しかし私たちとしてはあなたの目が覚めるのを待つことにかけたいのです。
あなたとスコットランドのまろやかなスコッチとの間に立ちはだかるのは映画代程度のものだけです。
このまろやかさには12年という熟成期間が大きく関係しています。そしてスコットランド最古の建造所(所有者はたまたま私たちです)からの第一級のグレンリヴェットウイスキーが。
これでもシーヴァス・リーガルをお買いになる気にならなくても、気になさらないで。
250日待てば、次のボトルが飲めるんですから。


C/W
A/D
"The NEWYORKER" 1964.04.25




Our sympathy
to all those
who get a bottle of
Chivas Regal
only at,
Christmas time.


In all too many homes, alas Chivas comes but once a year.
There's no doubt that our price has a lot to do with this.
Chivas Regal costs about $2 more than regular Scotch.
If we make a less expencive 4, 6 or 8 year old, we'd probably sell more.
But we'd eather wait till this dawns on you:
The price of a moveis is all that stand between you and Scotland's smoothess whisky.
Twelve years of again have a lot to do with this smoothness. So do prize Glenlivet wiskies from Scotland's oldest distillery. (Which we happen to own.)
If this hasn't convinced you to buy Chivas regulary, never mind.
You've only sbout 250 days to wait for your next bottle.



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