創造と環境

コピーライター西尾忠久による1960年〜70年代アメリカ広告のアーカイブ

(587)ロンリコ・ラムのシリーズ(4)


ニューヨーカー・アーカイブ]より


      ☆     ☆     ☆



「おお、こんなにドライなダイキリは、これまで味わったことがない」



プエルト・リコ生まれのロンリコは、すばらしくドライなラムなので、甘さのない繊細なダイキリがつくれます。すごいでしょ。ロンリコは92年間、つくられつづけてきました。ラベルの紋章にご注目。1889年にスペイン国王からエンリコ家のマルキス・デ・アレキボに下賜されたのです。「貴族のためのラム」と記されています。写真のようにライムとダイキリを攪拌するのがおいしいダイキリのつくり方です。ドライにつくる唯一の手だてです。プエルト・リコからのロンリコ;ドライ・ラム


"The New Yorker" 1962.06.09




MY, THAT'S DRY. HOW DID YOU EVER GET A DAIQUIRI THAT DRY? OH!


Ronrico from Puerto Rico is a fanatically dry rum and it unsweetens Daiqiris in the most delicate way. Nice. It has taken 92 years to make a rum this dry. Note the crest on the tabet. It was granted to the Marques de Arecibo of the Eonrico family in 1889 by the King of Spain. "El ron de los nobles," say the Spanish. The lime and Daiquiri mix in the picture show the two ways to make a good Daiquiri.There is only one wqay to make it dry.

[:W500]


よく冷やしたシュエップスがベースで、ドライで軽やかなオーラを放っているのがお好みですね、いいでしょう。このドライ・ラムは、91年間つくられつづけてきているんです(リキュールをお好きじゃない人でさえ、ロンリコのドライな風味はお認めです)。究極のトニック(スクリュードライバー、ブラディ・マリア、サワー)。ジンはまったく入れず、ラムでいきます。
口にふくんでみてください、ね、でしょう? ロンリコのラベルの紋章にご注目。1889年にスペイン国王からエンリコ家のマルキス・デ・アレキボに下賜されたのです。「貴族のためのラム」と記されています。プエルト・リコからのロンリコ;ドライ・ラム


"The New Yorker" 1962.07.21




RONRICO RUM AND TONIC "MARGE, YOU CAN
PUT AWAY THE GIN"


As you descend the cool, Schweppervescing depths, you detect a curious dry, light aura. My, it's good.
91 years to make a rum this dry (even people who profess not to like liquor. like the taste of Ronrico).
ultimate tonic (Screwdriver. Bloody Maria. Sour.). Anything gin can 00, this rum does better. Take a sip. See?
(Note the crest on the Ronrico label. It was granted to the Marques de Arecibo of the Ronrico family in King of Spain "EI ron de los nobles:'The rum of noblemen.) RONRICO FROM PUERTO RICO:THE DRY RUM